Mug cake mango banaan

Een paar weken geleden gingen mijn stiefvader en stiefbroer naar Madrid om een wedstrijd van Real-Madrid bij te wonen. Stiekem was ik een klein beetje jaloers, maar het is echt super gaaf dat ze in het stadion zijn geweest. De sfeer is geweldig en het is helemaal leuk dat Ronaldo twee keer scoorde. Als je een stedentrip maakt, moet je natuurlijk leuke cliché cadeautjes kopen. Zo kreeg ik de meest geweldige ‘I love Madrid’ mok (inclusief een schattig klein lepeltje).
DSC_0246

DSC_0206
Bij een mok denk ik gelijk aan drie dingen: thee, warme chocolademelk met slagroom en natuurlijk; cake! Ik dacht er gelijk aan om een heerlijke witte chocolade oreo cake te maken, maar ja… Die 1000 calorieën kan je ook vervangen door een gezonde mug cake te maken, die ook nog eens super lekker is. Met een aantal standaard producten ging ik aan de slag. Het is super simpel (je kan het maken in ongeveer 5 minuten), heel erg vullend en ook nog eens erg lekker. Een perfecte combinatie dus voor een snel en goed ontbijt, een vullend tussendoortje of een heerlijk toetje.

DSC_0199
Voor één mug cake heb je de volgende ingrediënten nodig:
– 1 banaan
– een paar stukken mango (zorg dat er ongeveer evenveel mango als banaan in zit)
– 3 eetlepels havermout
– 3 eetlepels kwark/yoghurt
– 1 ei
– 1 1/2 eetlepel honing

Je kan toevoegen:
– lijnzaad of noten
– kaneel of cacaopoeder

In principe roer je alles door elkaar in een kom en giet je dit vervolgens over in een mok. Doe de mok in een magnetron voor 2 minuten op 1000 watt. Super easy dus 🙂 Als het uit de magnetron komt, kan je nog kaneel of cacaopoeder toevoegen, wat het extra lekker maakt!

DSC_0209
Alle ingrediënten in een kom.

DSC_0230
De cake kan de magnetron in!

DSC_0240

DSC_0246

DSC_0250

En zo komt het uit de magnetron. Super lekker, gezond en makkelijk!

Geef een reactie